27 Dec 2012

Bercuti ke Bagan Lalang :)

Assalammualaikum , and hi(lambai tangan) :D Sekarang dah musim cuti sekolah mesti ramai pergi bercuti dengan family kan? macam family Anis jugak, hahaha :D walaupun dekat je dari rumah -,- tapi okaylah jugak daripada duduk kat rumah je :D bercuti sekali dengan family cik anum :) Pukul 8 tu dah gerak dari rumah , sampai dalam pukul 10 macam tulah , sampai-ii je terus pergi laut .


hahaha bukan main semangat lagi

err taktahu nak buat gaya apa sebenarnya -,-

terserlah ketinggian aku disitu -,-


Lepastu tanam-ii kaki nenek ROK kat tepi pantai . Haha

tanam, tanam , tanam
tadaaa!! inilah hasilnyaa

Lepas lepak-ii kat tepi pantai tu makan kat bawah pokok , berkelah ~ lupa pulak nak snap picture :) makan-ii kat sebelah tu ada pulak orang karoeke , haha panggil hujan woii -,- pastu dengan macam tu takpe lagi ni monyet datang atas pokok , 3 ekor pulak tu . HAHA. satu monyet satu pokok. Bila halau monyet tu makin melawan. Apalah nak jadi monyet sekarang kan =.=

monyet pertama -,-

monyet kedua -,-

monyet ketiga -,- (masing-ii ada style sendiri)

Lepastu jalan-ii jap ternampak pulak topi-ii . Haha saja-ii nak try




Malam tu pergi jalan-ii cari makan . Perghh !! 2 , 3 tempat jugak lahh semua nak penuhh . Abis tu nak makan tang mana?? nasib baik jumpa jugakk , best tepi pantai , :D

angah dengan mama

lihat,lihat terserlah muka aku yang tak cukup tidur tu , erghh abaikann

sepupu sepapat

cik anum n grandma

act, aku lupa nak snap gambar makanan tu dah sampai sebab dah lapar giler dah. Ada konsert dah dalam perut aku rasanya. Tapi aku sempat amik gambar dah habis makan . Haharr saboo jelahh~


kau tengok , haha nenek pun dah tertidur dahh (huhu)

Lepas kenyang dah tu , balik chalet tunggu esok hari tiba :) Pagi-ii bangun siap-ii pergi pantai . Cari port nak lepak , pastu ada je game nak buat :D
oii dik pandang sini lahh wehh



Buat istana pantai paling tinggi , sape yang menang dapat RM10 , haha kau hado?








Hasilnya , tadaa~



cerita sedih ~ aku punya bukan main cantik lagi tapi tepat-ii masa habis runtuh pulokk . WAAAA !!

Lepastu main gali lubang . Haha tengok lah aksi dorang ni.






Haha tapi aku pun tak faham asal game ni dibatalkan last minute =.= maybe susah nak ukur kedalaman nya punn adoii . haha Sempat snap gambar tepi pantai ~
tengok tu tengok tu. Aku jugak yang paling tinggi =.=

Lepastu main bowling pantai .
kena jatuhkan "benda" ni pakai buah kelapa dari jarak yang ditetapkan . Tengok la tuh aksi membaling , haha gaya mcm ni tak sesuai dilakukan dirumah:)




ni penganjur saja nak test-ii .









ni pun penganjur jugak

ni lah markah nya -.-
lepastu rehat-ii jap tepi pantai

Balik chalet jap mandi , tukar baju , jalan-ii :D


nak naik fixie , HAHA tapi tak reti . HAHA sewa satu dulu test-ii.


Sumpah aku tak pandai main benda ni ohhh -.-

Haha lepastu kami balik dalam pukul 12 lebih macam tulahh . Haha best lah jugak dapat jugak riang ria kann kalau tak duk rumah je -,- Okaylah penat aku buat entry ni sebab ambil masa lama sekarang baru boleh publish . Haha aku berjaya menambahkan satu jerawat besar kat pipi :D peaceeeee !!!

13 Nov 2012

Heyheyhey

Assalammualaikum :D

Act , lama dah aku tunggu nak update blog ni :) tapi baru sekarang aku update :D haha , rindu sangat kat kawan-ii aku , lagi-ii time cuti ni :') Dah hampir setahun aku kat Kajang ni , maybe? yelahh tu XD haha . Apa yang aku boleh cakap I'm happy :) dengan life baru aku :) berhabuksss kan? aku pun nak bersin-ii ni , hahah xD dah mula nak merepek lah ni , atototo.

Okay , sekarang aku tak tahu kenapa berat badan aku naik mendadak macam ni, *yeke taktahu?* hahah dulu 38kg je kot , sekarang 47kg ohhhhmaiigodd! apa rahsia? senang je , aku makan , tidur , tengok tv :) Rasa-ii nak naik berat badan tu je lah :) tapi tu bukan masalahnya , the problem is macam mana aku nak turunkan berat aku tu? Baru-ii ni jumpa member lama kat KL , act , aku pun dah lama sangat tak jumpa dia . Aku dengan my boyfiee, my friends Amizah , Suhana , Mul dan lain-ii jalan kat TS , masa lunch member aku tegur 'Nis kau gemuk ohh berisi sana sini' , hahah walaupun ayat kau macam g****** tapi aku terima dengan pasrah :') haha aku tahu memang dah ramai dah cakap , tak boleh jadi aku nak target berat aku 45kg and kekal sampai lah tinggi aku pun bertambah :) tu pun kalau dia nak bertambah kalau tak ? haha nampaknya aku kena berlari atas Takasima setiap malam lah , 50kalori aku kena bakar. Go Anis Go! Jyeahhh

Apa-ii pun aku tak kisah asalkan aku sihat je :) Haishh bilalah nak lepak dengan member-ii ni? Tak sabar nak goreng gitar dengan korang ni :) pewiittttt XD ahahahah . Korang memang gila lah , sebab tu aku suka kawan dengan korang hope sangat persahabatan ni kekal :D cehhhh . heheww dah lah nanti aku update lagi aku tengah khusyuk layan youtube :D chiowww


7 Jul 2012

business

Assalammualaikum ! hi , hello :) harini nak cerita lah pasal my business . Firstly nak cakap thanks to my mum sebab izinkan saya melakukan business ni. Bermodalkan duit dalam bank saya bernilai RM500 sahaja untuk memulakan perniagaan. Okay perniagaan apa yang saya lakukan? jeng jeng jengg ! haha facial lah . So sebelum apa apa nak promote dulu Sesiapa yang ada di kawasan Putrajaya, Bangi, Bandar Baru Bangi, Sepang dan sewaktu dengannya boleh lah singgah di rumah saya untuk lakukan facial :) PM me pakai FB jehh. Okay saya menggunakan product daripada Skin Food . Jadi sesiapa nak cuba boleh lah. Harga murah sahaja , basic RM25 and for treatment RM35 ONLY. Meh kita usha meh :D
haa ini lah barang facial saya guna , jom lah datang :D amatlah dialu-alukan . Nak buat rawatan resdung pun boleh . Harga berpatutan . Jangan lupa singgah kay .
okaylah sampai sini saja . Cerita baru ada nanti saya update lagi :) Ada rezeki satu hari nanti saya bukak kedai . Haha doakan kay ! bye bye :D