27 Dec 2012

Result atotoi

Assalammualaikum and hi (lambai tangan ) Aku takut ni nak tengok result aku . Huhu . Tengah syok-ii main facebook, Bella IM aku . Kau dah tengok result kau ? Haha sudah semestinyaa belum ohh . Aku pun pergilah bukak SAPS . Masuk nombor IC , sekolah menengah , Tahun 2012 , THEN tekan PAPAR SLIP KEPUTUSAN . ohhmaigaddd . see?


Menurun siakk . Lagi-ii math tu . Memang daripada dulu ahh kan tapi ni nampaknya lagi menurun . Atoyaiiii . Macam mana ni ? SPM dah nak dekat.Hmm tu lahh banyak main-ii lagi. . Mama mengamuk ohh dengan result aku =.= lagi-ii math tu lahh . Adusssshhh :'( Belajar lagi niss , nak target SPM 9A camne ni? Boleh-ii . Sempat lagi nak belajar kan ? okay belajar leklokk ehh anis :D
STUDY HARD , WORK SMART :)

Bercuti ke Bagan Lalang :)

Assalammualaikum , and hi(lambai tangan) :D Sekarang dah musim cuti sekolah mesti ramai pergi bercuti dengan family kan? macam family Anis jugak, hahaha :D walaupun dekat je dari rumah -,- tapi okaylah jugak daripada duduk kat rumah je :D bercuti sekali dengan family cik anum :) Pukul 8 tu dah gerak dari rumah , sampai dalam pukul 10 macam tulah , sampai-ii je terus pergi laut .


hahaha bukan main semangat lagi

err taktahu nak buat gaya apa sebenarnya -,-

terserlah ketinggian aku disitu -,-


Lepastu tanam-ii kaki nenek ROK kat tepi pantai . Haha

tanam, tanam , tanam
tadaaa!! inilah hasilnyaa

Lepas lepak-ii kat tepi pantai tu makan kat bawah pokok , berkelah ~ lupa pulak nak snap picture :) makan-ii kat sebelah tu ada pulak orang karoeke , haha panggil hujan woii -,- pastu dengan macam tu takpe lagi ni monyet datang atas pokok , 3 ekor pulak tu . HAHA. satu monyet satu pokok. Bila halau monyet tu makin melawan. Apalah nak jadi monyet sekarang kan =.=

monyet pertama -,-

monyet kedua -,-

monyet ketiga -,- (masing-ii ada style sendiri)

Lepastu jalan-ii jap ternampak pulak topi-ii . Haha saja-ii nak try




Malam tu pergi jalan-ii cari makan . Perghh !! 2 , 3 tempat jugak lahh semua nak penuhh . Abis tu nak makan tang mana?? nasib baik jumpa jugakk , best tepi pantai , :D

angah dengan mama

lihat,lihat terserlah muka aku yang tak cukup tidur tu , erghh abaikann

sepupu sepapat

cik anum n grandma

act, aku lupa nak snap gambar makanan tu dah sampai sebab dah lapar giler dah. Ada konsert dah dalam perut aku rasanya. Tapi aku sempat amik gambar dah habis makan . Haharr saboo jelahh~


kau tengok , haha nenek pun dah tertidur dahh (huhu)

Lepas kenyang dah tu , balik chalet tunggu esok hari tiba :) Pagi-ii bangun siap-ii pergi pantai . Cari port nak lepak , pastu ada je game nak buat :D
oii dik pandang sini lahh wehh



Buat istana pantai paling tinggi , sape yang menang dapat RM10 , haha kau hado?








Hasilnya , tadaa~



cerita sedih ~ aku punya bukan main cantik lagi tapi tepat-ii masa habis runtuh pulokk . WAAAA !!

Lepastu main gali lubang . Haha tengok lah aksi dorang ni.






Haha tapi aku pun tak faham asal game ni dibatalkan last minute =.= maybe susah nak ukur kedalaman nya punn adoii . haha Sempat snap gambar tepi pantai ~
tengok tu tengok tu. Aku jugak yang paling tinggi =.=

Lepastu main bowling pantai .
kena jatuhkan "benda" ni pakai buah kelapa dari jarak yang ditetapkan . Tengok la tuh aksi membaling , haha gaya mcm ni tak sesuai dilakukan dirumah:)




ni penganjur saja nak test-ii .









ni pun penganjur jugak

ni lah markah nya -.-
lepastu rehat-ii jap tepi pantai

Balik chalet jap mandi , tukar baju , jalan-ii :D


nak naik fixie , HAHA tapi tak reti . HAHA sewa satu dulu test-ii.


Sumpah aku tak pandai main benda ni ohhh -.-

Haha lepastu kami balik dalam pukul 12 lebih macam tulahh . Haha best lah jugak dapat jugak riang ria kann kalau tak duk rumah je -,- Okaylah penat aku buat entry ni sebab ambil masa lama sekarang baru boleh publish . Haha aku berjaya menambahkan satu jerawat besar kat pipi :D peaceeeee !!!

13 Nov 2012

Heyheyhey

Assalammualaikum :D

Act , lama dah aku tunggu nak update blog ni :) tapi baru sekarang aku update :D haha , rindu sangat kat kawan-ii aku , lagi-ii time cuti ni :') Dah hampir setahun aku kat Kajang ni , maybe? yelahh tu XD haha . Apa yang aku boleh cakap I'm happy :) dengan life baru aku :) berhabuksss kan? aku pun nak bersin-ii ni , hahah xD dah mula nak merepek lah ni , atototo.

Okay , sekarang aku tak tahu kenapa berat badan aku naik mendadak macam ni, *yeke taktahu?* hahah dulu 38kg je kot , sekarang 47kg ohhhhmaiigodd! apa rahsia? senang je , aku makan , tidur , tengok tv :) Rasa-ii nak naik berat badan tu je lah :) tapi tu bukan masalahnya , the problem is macam mana aku nak turunkan berat aku tu? Baru-ii ni jumpa member lama kat KL , act , aku pun dah lama sangat tak jumpa dia . Aku dengan my boyfiee, my friends Amizah , Suhana , Mul dan lain-ii jalan kat TS , masa lunch member aku tegur 'Nis kau gemuk ohh berisi sana sini' , hahah walaupun ayat kau macam g****** tapi aku terima dengan pasrah :') haha aku tahu memang dah ramai dah cakap , tak boleh jadi aku nak target berat aku 45kg and kekal sampai lah tinggi aku pun bertambah :) tu pun kalau dia nak bertambah kalau tak ? haha nampaknya aku kena berlari atas Takasima setiap malam lah , 50kalori aku kena bakar. Go Anis Go! Jyeahhh

Apa-ii pun aku tak kisah asalkan aku sihat je :) Haishh bilalah nak lepak dengan member-ii ni? Tak sabar nak goreng gitar dengan korang ni :) pewiittttt XD ahahahah . Korang memang gila lah , sebab tu aku suka kawan dengan korang hope sangat persahabatan ni kekal :D cehhhh . heheww dah lah nanti aku update lagi aku tengah khusyuk layan youtube :D chiowww


7 Jul 2012

business

Assalammualaikum ! hi , hello :) harini nak cerita lah pasal my business . Firstly nak cakap thanks to my mum sebab izinkan saya melakukan business ni. Bermodalkan duit dalam bank saya bernilai RM500 sahaja untuk memulakan perniagaan. Okay perniagaan apa yang saya lakukan? jeng jeng jengg ! haha facial lah . So sebelum apa apa nak promote dulu Sesiapa yang ada di kawasan Putrajaya, Bangi, Bandar Baru Bangi, Sepang dan sewaktu dengannya boleh lah singgah di rumah saya untuk lakukan facial :) PM me pakai FB jehh. Okay saya menggunakan product daripada Skin Food . Jadi sesiapa nak cuba boleh lah. Harga murah sahaja , basic RM25 and for treatment RM35 ONLY. Meh kita usha meh :D
haa ini lah barang facial saya guna , jom lah datang :D amatlah dialu-alukan . Nak buat rawatan resdung pun boleh . Harga berpatutan . Jangan lupa singgah kay .
okaylah sampai sini saja . Cerita baru ada nanti saya update lagi :) Ada rezeki satu hari nanti saya bukak kedai . Haha doakan kay ! bye bye :D

3 Jul 2012

Situasi Baru Hadapinya Anis !

Hello korang :D Malam ni tiba-tiba rajin nak update blog aku yang berhabuk ni. Uhukss uhuks. Okay elok-elok rajin nak menaip ni meh nak cerita macam mana keadaan aku masuk sekolah baru SMK DABB bulan Januari dulu. Malam tu aku dah ready semua barang sekolah daripada tudung baru, baju baru , beg baru , kasut baru semuanyalah nak cantik untuk masuk ke sekolah baru. Haha memang tahun 2012 ni semuanya nak baru! Perasaan pulak ada rasa tak sabar, gementar , takut pun ada jugak -.- Tapi kuatkan diri jugak kalau tak takkan nak duduk rumah je . Pagi-pagi bangun siap mama hantar pergi sekolah and aku jalan dengan cousin aku umur form 2 . (Nasib baik ada cousin kan). Masuk sekolah mak aihh aku nak pergi mana ni? okay okay pergi pejabat    aku nervous dengan taktahu kelas, nak buat apa memang terasa nak nangis sikit (tapi tak nangis kay) masuk lah pejabat tanya seorang guru atau kerani pun taktahu lah masing masing busy tak nampak pun aku yang tengah berdiri tercegat terpaku terpatung membeku kat situ . Aku pun tanya sambil bagi fail saya masuk kelas mana ya?Orang tu jawab ehh form 4 ke , form 4 kena masuk dewan dulu. (Hampeh betul aku nervous gila kot) aku pun ambil balik fail dan teruskan perjalanan menuju ke dewan sekolah. Dah masuk ada pulak perhimpunan rasmi. Aku terpaksa berpisah dengan cousin aku ohh tidak macam mana ni? mana form 4? cousin aku cakap pergi lah sana yang nametag kuning tu form 4. Okay tabahkan hati teruskan perjalanan lagi pergi kat tempat budak nametag kuning duduk diam dan ada budak langgar . (Aduii kenapa nak langgar langgar pulak ni) memang tak reti minta maaf. Okay usha budak muka baik dan tak garang " ni form 4 ke?" yelah ni budak baru ke ? (memang budak lama pegang fail) beratur je sini. Aku tengok budak form 4 masing masing tanya result PMR . Hmm aku rindu BEE KAY . Kalau aku kat sana mesti aku pun tengah tanya result dorang kan . Macam biasa aku banyak berdiam diri terpaku membeku membisu memandang sekeliling mana satu yang akan jadi kawan baik aku macam SOLEH, JIEHA , RIA and ALYS . Hmm tibanya waktu form 4 kena tinggal kat dewan ada taklimat. Ohh tidak kenapa form 4 ? Rupanya diorang semua belum ada kelas heyy samalah dengan aku . (gelabah je) dengar dengar ada aliran sains , account , art. Setelah difikirkan aku ambil keputusan untuk ambil kelas art saja.Aku satu kelas dengan budak yang first kenal dengan aku. Lama lama aku rapat dengan orang ni orang tu sampai ada jiran sendiri pun boleh tak kenal =.= Okay aku happy dengan keadaan ni sekarang. Walaupun kawat tak setanding BEE KAY. Mungkin aku boleh bawa nama BEE KAY kat sini . Hah ! lagi satu nak cerita kat sini mereka semua tak pernah dengar nama sekolah menengah perempuan bukit kuda . Kadang kadang aku pun tergelak tengok muka kawan kawan baru aku yang cuba faham nama bekas sekolah aku. Haha okay lah sekarang dah 6 bulan lebih aku kat sekolah ni. Korang doakan aku kay untuk dapat member sporting , baik , open minded and untuk aku sesuaikan diri kat sini . Thank you :))

27 Apr 2012

Friendship NEVER End

Assalammualaikum! hai korang , dah lama tak update blog ni , actually memang tak pernah pun update :D hari ni jadi rajin tiba-2 . haha. Hmm , aku rindu sangat kat member lama aku soleh , jieha , ria , alys , masz , syaza and yang lain-2. Aku memang sangat terasa kehilangan korang :'( Dulu aku tak suka budak baru (huhu) tapi sekarang nah amik kau jadi budak baru haa acano rasanya? haha. Semua hilang kott. Dulu ada jieha,soleh time kawat , kat sini? takdee :( Dulu ada geng nak gossip , tapi sekarang? takdee :( Dulu ada membe nak hang out, tapi sekarang? takdee :( miss gila doh! Dah 4 bulan aku kat sekolah baru ni. Okay aku dapat lah sesuaikan diri walaupun aku ada kejutan sikit sebab sekolah dah tak semua perempuan lagii . Korang kat sana ingat aku lagi takk? aku taktaulah korang macam mana tapi aku rinduuu korang :') kat sini aku dapat kawan baru and tengah kenal hati budi lagi . Nanti kalau aku lebih rajin lagi aku kenalkan kawan baru aku kay :D Kat sini aku jadi budak pandai wehh , haha first time aku ulangkaji malam-2 time nak exam haritu , dulu aku last minute baru lahh nak tengok buku , tak dapat tengok buku, muka buku pun jadii lahhh :) haha . Aku ambil kelas art walaupun aku berpotensi untuk ambil kelas account tapi aku lebih suka art :D (aku dah mula merepek) apa pun kawan , nanti cuti panjang aku nak meet korang kay? Kalau boleh lagi, aku akan bawa kawan aku kat sini sekali :) Insyaallah. Aku tak lupa time lawak dalam kelas dulu dengan jieha , walaupun selalu salah faham tapi bestfriend kan? time kelas Pn.Poespita yang punya menggelabah aku kena marah sebab tak focus, Last-2 kau pun sebenarnya dah sampai Italy! haha . Soleh pulak aku tak lupa time dalam bas uncle kau main nyanyi je lagu cina tu dengan semangat, habis satu bas pandang kau! haha . Alys and Ria tak lupaa jugak time selalu sama-2 , korang selalu buat aku gelak, tapi kalau serious, memang takutt aku nak tegur . haha .Masz pulak memang kalau jumpa kau mesti ada gossip punyakan. haha. Aku miss korang!!! maafkan aku kay kalau ada buat salah dengan korang :( kadang-2 aku pun tak sedar kalau aku terlanjur kata ke apa . Maafkan aku kay. Korang bestfriend aku forever. Thanks sebab selama ni layan karenah aku , tolong aku , and paling penting kawan dengan aku. Aku taktau nak cakap apa, tapi aku memang nak cakap benda ni je, aku rindu korang sangat-2:')