31 Oct 2013

Hello I'm Back :D

Assalammualaikum! and hi (lambai tangan) :D

Fuhhh fuhh fuhh! berhabuk dah blog saya ni lama dah tak kena usik. Last updated bulan June haritu, sekarang dah nak masuk November. November?? OMG! harini saya update blog bermaksud lagi enam hari sahaja lagi saya dan calon SPM yang lain akan menduduki peperiksaan. So, apa persediaan? baca buku sepenuh hati babe! Perasaan excited gila, haha taktahu kenapa tapi memang nak cepat sangat jawab exam! Doakan Anis untuk SPM nanti :)

Kenapa ehh time nak dekat exam ni barulah rajin nak meng-update bagai. Sebelum ni tak update buat apa? Haishh nak buat macam mana busy tak sempat nak buka blog langsung. Sepanjang tak berblog ni banyak dah berlaku. Apa yang berlaku? Gerak Gempur, Kawad pun dah selesai lama, Kayu ukiran untuk seni pun dah hantar, Lesen L settled (hold on lesen P lepas SPM), Graduasi done, haha pendek kata tinggal SPM je lah yang belum. Sebenarnya tak sabar nak habis sekolah nak cepat-2 kejar cita-cita, perasaan sedih dah nak habis sekolah tu pun ada, pisah dengan kawan-2 and guru-2(sebak :/)

Okay-2 nak cerita sikit Hari Graduasi yang berlalu pada 28.10.2013 isnin lepas, best sangat walaupun sebenarnya ada masalah dengan pentadbir soal pemilihan baju pada hari tersebut. Pentadbir minta pelajar form 5 ni pakai baju sekolah untuk Hari Graduasi! siapa yang nak macam tu? kata majlis untuk form 5 tapi macam tu pula jadi. Berkat pujukan semua dapat juga memakai pakaian bebas, yayyy!! Ni ada gambar nak kongsi, hehe. Actually, terasa macam diploma pun ada hahah topi je yang takde.

#bffMARSHAAZLAN graduation:)









Hehew best sangat kay! Memori indah bersama sahabat, #bffMarshaazlan forever! (sempat hashtag -.-') Seminggu sebelum SPM ni kat sekolah sibuk dengan Pecutan Akhir. Okay sebelum menamatkan blog harini, Anis dapat PLKN =.= Hmm apa boleh buat terima jelah ketentuan Ilahi. Mesti ramai yang senasib kan? hahaha okay sampai sini saja ^^ Jumpa lagi! :D
Calobeteh! Take care :D

7 Jun 2013

Lirik lagu Aishiteru 3




Ketika kau marah dan cemburu
Kau kelihatan begitu cantik
Walau kadang mengesalkan Kau selalu bertanya dan penuh curiga
Ku tahu kau takut kehilanganku


Begitupun aku, maafkan yang Selalu kasar marah padamu
Meski tak lagi ada kata Cinta terucap, sekedar basa-basi
Tapi hatiku masih milikmu, milikmu


Cemburu tanda cinta
Marah tandanya sayang
Kalau curiga itu karena ku takut kehilangan
Kalau dekat bertengkar, kalau jauh ku rindu
Jadi serba salah, buatku dilema
Tapi aku selalu aishiteru


Mengapa kau marah tanpa alasan yang jelas
Aku tak mengerti, angkuh dan egois
Acuh tak acuh padaku seakan tak peduli
Padahal kau butuh perhatianku


Begitupun aku, maafkan yang
Selalu kasar marah padamu
Meski tak lagi ada kata Cinta terucap, sekedar basa-basi
Tapi hatiku masih milikmu, milikmu


Cemburu tanda cinta
Marah tandanya sayang
Kalau curiga itu karena ku takut kehilangan
Kalau dekat bertengkar, kalau jauh ku rindu
Jadi serba salah, buatku dilema
Tapi aku selalu aishiteru

(japanese)

Cemburu tanda cinta
Marah tandanya sayang
Kalau curiga itu karena ku takut kehilangan
Kalau dekat bertengkar, kalau jauh ku rindu Jadi serba salah, buatku dilema
Tapi aku selalu ai-aishiteru, selalu ai-aishiteru

30 May 2013

Make up!

Assalammualaikum! and hi (lambai tangan) hehew yes! dapat lagi cerita baru! haha bukan main lagi -.- cerita apa pulak kali ni? umm..err hihi (saja buat suspen tapi dah terang terang title kat atas) macam tajuk kat atas tu 'make up'. Ada apa dengan make up? kenapa ehh? hihi takde apa pun just nak cerita je aku memang minat bab bab macam ni ^_^ dari dulu sampai sekarang tak berubah minat aku. Make up kat rumah banyak tapi sikit sikit je pakai, contoh macam nak pergi event tertentu je lah aku sentuh. Nak belajar make up awal lagi, SPM pun belum habis lagi , huhu :) So, aku belajar je kat youtube, belambak cara cara nak make up.

Baru baru haritu aku ada make up adik sepupu dengan member dia. Make up simple je ^_^. Tu pun aku belajar kat youtube. Firstly, aku sapu toner, moisturizer kat muka budak-budak ni.

bila dah sapu jadi macam ni lah :) kenalkan yang kiri adik sepupu aku Soleha kanan tu member dia Aqilah


Haha kesian diorang selalu jadi bahan experiment aku. Btw, thanks kay Soleha and Aqila sudi jadi bahan experiment (hihihi) Lepastu aku sapu liquid foundation and jadi macam kat bawah ni :)

jadi macam ni tapi time ni tak rata dah snap picture hahah


Then, Macam-macam la aku buat pakai kan bedak, eyeshadow , blusher , lipstic, bentuk kening diorang. Bentuk kening tu paling susah sebab aku dah banyak kali belajar, Bentuk kening tanpa cabut bulu kening just lukis and betulkan macam tu je. Berkurun jugak lah nak membentuk nya pun aduii. Lastly, jadi macam kat bawah ni lah rupa diorang. haha


Soleha


Aqila

Nampak beza tak? hahah cer comment :) Baru amatur kot benda-benda macam ni. Kening tu sebenarnya aku nak buat bentuk lain tapi terjadi macam tu pulak. Pun bolehh lahhh :) hehew =.='. Mungkin lepas ni nak try lagi make up muka budak-budak ni takpun members aku, haha takpe diorang faham :D hihi lepasni kalau aku make up orang lagi aku update! Okay sampai sini jelah aku rasa. Nanti aku update lagi :D tata titi tutu :D

28 May 2013

I'm Back!!!

Assalammualaikum and hi!! (lambai tangan) ^_^ uhuk uhuk lama banget tak update blog, uhukss uhukkss terbatuk-ii aku update (tipu je -.-) haha nak kena bersihkan balik habuks habuks ni. Rindunya~~

Last updated haritu pasal kucing, lama sangat dah huhu semua kucing aku nak cerita balik pun dah meninggal (err). So,sekarang dah cuti sekolah (yeay!) tapi orang cuti dua minggu, aku? aku seminggu je (wuaaaaa!!) Busy. Selalu budak budak esspiyem macam aku ni of course lah busy dengan tusyen, kelas tambahan kat sekolah, tapi..tidak ehh tidak salah sama sekali hahah (dah tu? 0.o) aku busy dengan latihan kawad daerah. Penat gila bhai. Sebelum cuti sekolah haritu lagi stress tahap..err..tahap..aaa??..tahap giler-ii lah. Focus kat mid year exam la, petang tu kawad, balik tu baca buku. Penat kay penat :'( tapi nak buat macam mana dah aku minat kawad je , kalau sukan?? aaa...err..harapan je lah kot hihih =_=' tahan jelah kaki aku yang dah sakit sakit ni (siapa suruh?-.-) Lepas ni kena ready result exam pulakkk! arghhhh!! tolongg :'( banyak tak sempat baca kot haritu, jawapan pun main tembak je, takpun membe sebelah aku ada.(diam-ii dah lah)serious kali ni memang tak sentuh pun buku!(citer nak gempak je) Sentuh lah jugak,selak selak baca tak masuk pun -.- tak boleh jadi ouhhh!! macam mana nak SPM? apapuntakboleh -.-'

Lepastu nak kena siapkan kerja seni pulak,orang lain dah nak siap aku taktahu apa aku buat. Fed up buat benda tu kalau lukis lukis takpe ni nak kena mengukir pulak,sekali dah terlajak ukir haritu sampai sekarang aku tak usik-.- member aku dah siap cat semua dah tinggal nak hantar je =.= huaaaa




tengok la apa jadi,ada sape-ii nak tolong tak? hahah =.=


Apa apa pun aku bahagia sekarang :) hehew doakan aku kay nak SPM ni tah apa-ii je aku buat -.- Doa doa lah aku rajin update blog lagi :) hahaha muahhhhx :* tata uolls :D #bffMARSHAAZLAN forever :D aku sebenarnya dah taktahu nak citer apa lagi. Nantilah aku update story baru lagi ^^

12 Jan 2013

kucing sayangg

Assalammualaikum and hi (lambai tangan) harini aku nak buat entry pasal kucing-kucing kesayangan aku kat rumah ni , ada yang masih ada.. ada yang dah takda .. tapi entry ni khas untuk kucing aku Tulus Ikhlas , wahh sedap bukannn nama dia ? haha. Lain hari aku buat pasal kucing aku yang lain , boboiyot , beyond , budoy , benjo !!! hahaha

Kay ni kucing aku yang paling aku sayang , lepas kucing aku yang lama dh tak balik-ii. Adik aku a.k.a angah bawak kucing ni masuk rumah . Sumpah kurus sangat . Aku just tertarik dengan warna dia , ada 3 kaler.. orang cakap ada ongg . Okay betul memang ada ongg kucing ni memang senang sangat nak jaga. Buang air pun memang takkan pernah kat dalam rumah , selagi dia boleh tahan dia akan meowwww meoowww kat depan pintu sambil pandang orang yang lalu lalang kat dalam rumah suruh bukak . Hehew tapi kalau dah tak tahan dia terpaksa jugak lepas dalam rumah -.- time ni memang mama akan bising sebab tak bukak pintu. Kami panggil Kurus atau nama glamour Cruise (hehuhaaaa)sebab dia kurus sangat masa jumpa tapi bila dah jaga gemuk jugak lah sikit tapi kat atas cakap Tulus Ikhlas? Okay itu sebab dah tukar saat-saat akhir :) hehe. . Nak tengok tak muka dia? Act , dia ni memang pandai pose . takyah penat2 aku suruh dia buat gaya ni gaya tu.

terbaekkk kan , tapi tabik lah kat dia sebab dia memang akan sabar aku letak shawl or apa-ii atas kepala dia , hehew rindu kauuu :(


Kelebihan yang lain dia suka sangat jilat tangan orang, korang letak tangan korang kat muka dia nanti dia jilat lahh. Tapi jilat badan dia sendiri pun memang rajin sangat. DOUBLE WOWWW!!! hehew . Sumpah kucing ni pelik sikit, Apa yang pelik? dia tak suka orang menangis and marah-ii atau jerit-ii , cuba lah buat depan dia memang dia akan datang depan muka kau , dia terkam , dia cakar , dia makan kau!!! << kay tu tipu . Haha aku pun tak berani buat sebab aku pernah nangis tutup muka atas katil tahu-ii dia ada depan aku tunggu masa nak cakar , kay time ni aku memang terus diam! Hahaha.

Kucing ni suka sangat naik kereta , asyik-ii nak ikut je mana orang pergi. Kalau boleh bawak aku dah bawak dah kau Tulus.. lepastu tak takut kereta! haritu mama nak masuk parking kau selamba badak je ehh duduk depan taknak gerak-ii . Dah hon banyak kali pun degil duduk selamba badak je ! haishh terpaksa aku yang kena keluar ambik kau ! kucing ni berasal dari Klang tapi aku pindah Kajang dia pun kena ikut jugak , terpaksa dohh tinggalkan pakwe dia yang HITAM legam tu. Korang tahu? Dalam banyak-ii kucing jantan yang hensem-ii dia pilih si Hitam ekor kontot . haha takpelah Tulus asalkan kau bahagia.

Kat Kajang , memang Tulus tak senang duduk . Sebab ada kucing nenek nama dia Lulu. Sumpah takleh jumpa langsung! kalau jumpa perang dunia ketiga malahan keempat meletus , sampai aku pun kena cakar sekali kalau nak leraikan . Hampehh! . Betul lah orang cakap 3 warna ni ada ongg , tulus kalau jaga rumah memang selamat rumah ni . Pernah haritu , kitaorang keluarkan Tulus sebab takut dia sakit perut nak melepas , lepastu kau tahu ? aku balik rumah monyet masuk selongkar dapur . Cis ! bedebah tol ! haha . kalau masuk tulus dalam rumah takde pape yang berlaku. Tulus kucing berani, buktinya aku pernah nampak dia dengan anjing. Anjing tu lompat-ii , menyalak-ii depan Tulus tapi kau tahu Tulus buat apa? dia duduk tercegat sambil buat muka ni>> (-.-) . Haha aku tabik lagi kat kau Tulus !! Tulus tak pernah ada anak . Sebab aku pun taktahu , bila dia beranak je , mesti tak jadi anak dia . kesian sangat-ii. Sebab tu dia amik boboiyot , beyond , budoy jadi anak angkat. Nanti aku citer kay? :')

Tapi sekarang Tulus dah takde, dia tak balik masa Hari Raya AIDILFITRI hari yang kedua bersamaan 20 Ogos 2012 << my bufdayyy!!!! tapi Tulus sempat ambil gambar hari raya pertama dengan family aku :'( aku taktahu Tulus pergi mana. Andaian aku :

i) Kena makan ular (sebab ada banyak semak samun kat sini)
ii) kena langgar kereta (sebab rumah aku tepi jalan raya)
iii) orang ambil bawak balik (sebab Tulus comel sangat!!!!)


apa-ii pun Tulus , happy sangat ada kucing macam kau , kucing yang berani selalu teman aku sorang-ii kat rumah , pernah haritu aku nak tutup pintu dapur boleh pulak ada cicak besar jatuh , tapi tu bukan cicak , besar sikit daripada cicak , kecik sikit daripada biawak ! seram doh!! aku menjerit je semua kucing lari tapi yang datang kat aku?? TULUS IKHLAS !! dia tengok benda apa yang kacau aku then halau benda tu keluar , aku intai je daripada belakang pintu bilik aku! Sumpah semua cerita ni kisah benar! aku sayang Tulus sangat-ii!!! Bila lagi aku nak jumpa kucing macam kau? :'( Alongg sayang Tulus !!!! :(

5 Jan 2013

Happy New Year ツ

Assalammualaikum and hai !! (lambai tangan) Haha sepatutnya aku publish benda ni 1 haribulan haritu , tapi internet dah setaraf siput babbbb , memang takde harapan lahh , hehew :D okay malam tu pukul 8 gerak dengan family Wawa pergi Warta kat Bangi dulu , beli beg and kasut sekolah dia. Lepastu jumpa budak ni Suhana :D kat tempat kerja dia Uniform gallery , dia tengah duduk tu terkejutt dengan kehadiran aku dengan Wawa . Haha sumpah kelakar .

Haa ni dia suhana :D

lepak-ii and sebenarnya datang kedai dia pun nak tukar kain sekolah aku yang salah size haritu . Tapi size aku dah habisss. Agak malang . hehew . Sian sue nak ikut kami pergi sambut New year . Tapi dia kena kerja, takpelah sue lain tahun gerak sama lagi kan :D Lepastu pergi makan jap kat kedai. Ayah Wawa belanja . Hehew macehh :) lepastu dalam pukul 10 gerak ke destinasi . Haha pukul 11 dah sampai kat Putrajaya Presint 3 . Memang dah banyak kereta kat situ . So , parking pun jauh sikit . Sampai je kat tempat konsert tu kami beli cekak warna pink , hehew ada lampu lip lap lip lap (perlu ke sebut lip lap? -,-)

haha time ni aku selsema teruk sangat tu yang hidung merah macam badut tapi still cantikk kan (tumbukkk)

Hehew Wawa omeyyy kan? :D

Thanks untuk ayah Wawa and Kak Nora sebab snap picture kami :D Pada masa yang sama(cehhhh) kami tengok konsert yang siaran langsung kat ntv7 (sape tengok? :D ada nampak aku tak?) hahah ada Jamal , Mizz Nina , Awie and lain-ii :) Then , dah nak pukul 12 tu kami duk tiup-ii trompet (trompet ke?)

tu trompet ke? haha bolehh lah tuu .

Dah nak pukul 12 :D haha kira dari 10 , jom kira jom .
10 , 9 , 8 , 7 , 6 , 5 , 4 , 3 , 2..
cantik kan?


Sebenarnya aku tak perasan bunga api ni kat mana, tahu-ii je ada atas kepala haha (y) Best :D Dalam pukul 1 lebih tu balik , lalu jambatan bukak tingkap tiup-ii trompet kat orang lepak jambatan tuu . Hahah . Semoga tahun 2013 ni lebih baik daripada tahun sebelum ni, Aminn :) Tahun ni ESSPIYEMMM candidates wokkkk , usaha lebih takleh main-ii lagi :( hehewww . Doakan kejayaan aku kayy :)