30 May 2013

Make up!

Assalammualaikum! and hi (lambai tangan) hehew yes! dapat lagi cerita baru! haha bukan main lagi -.- cerita apa pulak kali ni? umm..err hihi (saja buat suspen tapi dah terang terang title kat atas) macam tajuk kat atas tu 'make up'. Ada apa dengan make up? kenapa ehh? hihi takde apa pun just nak cerita je aku memang minat bab bab macam ni ^_^ dari dulu sampai sekarang tak berubah minat aku. Make up kat rumah banyak tapi sikit sikit je pakai, contoh macam nak pergi event tertentu je lah aku sentuh. Nak belajar make up awal lagi, SPM pun belum habis lagi , huhu :) So, aku belajar je kat youtube, belambak cara cara nak make up.

Baru baru haritu aku ada make up adik sepupu dengan member dia. Make up simple je ^_^. Tu pun aku belajar kat youtube. Firstly, aku sapu toner, moisturizer kat muka budak-budak ni.

bila dah sapu jadi macam ni lah :) kenalkan yang kiri adik sepupu aku Soleha kanan tu member dia Aqilah


Haha kesian diorang selalu jadi bahan experiment aku. Btw, thanks kay Soleha and Aqila sudi jadi bahan experiment (hihihi) Lepastu aku sapu liquid foundation and jadi macam kat bawah ni :)

jadi macam ni tapi time ni tak rata dah snap picture hahah


Then, Macam-macam la aku buat pakai kan bedak, eyeshadow , blusher , lipstic, bentuk kening diorang. Bentuk kening tu paling susah sebab aku dah banyak kali belajar, Bentuk kening tanpa cabut bulu kening just lukis and betulkan macam tu je. Berkurun jugak lah nak membentuk nya pun aduii. Lastly, jadi macam kat bawah ni lah rupa diorang. haha


Soleha


Aqila

Nampak beza tak? hahah cer comment :) Baru amatur kot benda-benda macam ni. Kening tu sebenarnya aku nak buat bentuk lain tapi terjadi macam tu pulak. Pun bolehh lahhh :) hehew =.='. Mungkin lepas ni nak try lagi make up muka budak-budak ni takpun members aku, haha takpe diorang faham :D hihi lepasni kalau aku make up orang lagi aku update! Okay sampai sini jelah aku rasa. Nanti aku update lagi :D tata titi tutu :D

28 May 2013

I'm Back!!!

Assalammualaikum and hi!! (lambai tangan) ^_^ uhuk uhuk lama banget tak update blog, uhukss uhukkss terbatuk-ii aku update (tipu je -.-) haha nak kena bersihkan balik habuks habuks ni. Rindunya~~

Last updated haritu pasal kucing, lama sangat dah huhu semua kucing aku nak cerita balik pun dah meninggal (err). So,sekarang dah cuti sekolah (yeay!) tapi orang cuti dua minggu, aku? aku seminggu je (wuaaaaa!!) Busy. Selalu budak budak esspiyem macam aku ni of course lah busy dengan tusyen, kelas tambahan kat sekolah, tapi..tidak ehh tidak salah sama sekali hahah (dah tu? 0.o) aku busy dengan latihan kawad daerah. Penat gila bhai. Sebelum cuti sekolah haritu lagi stress tahap..err..tahap..aaa??..tahap giler-ii lah. Focus kat mid year exam la, petang tu kawad, balik tu baca buku. Penat kay penat :'( tapi nak buat macam mana dah aku minat kawad je , kalau sukan?? aaa...err..harapan je lah kot hihih =_=' tahan jelah kaki aku yang dah sakit sakit ni (siapa suruh?-.-) Lepas ni kena ready result exam pulakkk! arghhhh!! tolongg :'( banyak tak sempat baca kot haritu, jawapan pun main tembak je, takpun membe sebelah aku ada.(diam-ii dah lah)serious kali ni memang tak sentuh pun buku!(citer nak gempak je) Sentuh lah jugak,selak selak baca tak masuk pun -.- tak boleh jadi ouhhh!! macam mana nak SPM? apapuntakboleh -.-'

Lepastu nak kena siapkan kerja seni pulak,orang lain dah nak siap aku taktahu apa aku buat. Fed up buat benda tu kalau lukis lukis takpe ni nak kena mengukir pulak,sekali dah terlajak ukir haritu sampai sekarang aku tak usik-.- member aku dah siap cat semua dah tinggal nak hantar je =.= huaaaa




tengok la apa jadi,ada sape-ii nak tolong tak? hahah =.=


Apa apa pun aku bahagia sekarang :) hehew doakan aku kay nak SPM ni tah apa-ii je aku buat -.- Doa doa lah aku rajin update blog lagi :) hahaha muahhhhx :* tata uolls :D #bffMARSHAAZLAN forever :D aku sebenarnya dah taktahu nak citer apa lagi. Nantilah aku update story baru lagi ^^