7 Jul 2012

business

Assalammualaikum ! hi , hello :) harini nak cerita lah pasal my business . Firstly nak cakap thanks to my mum sebab izinkan saya melakukan business ni. Bermodalkan duit dalam bank saya bernilai RM500 sahaja untuk memulakan perniagaan. Okay perniagaan apa yang saya lakukan? jeng jeng jengg ! haha facial lah . So sebelum apa apa nak promote dulu Sesiapa yang ada di kawasan Putrajaya, Bangi, Bandar Baru Bangi, Sepang dan sewaktu dengannya boleh lah singgah di rumah saya untuk lakukan facial :) PM me pakai FB jehh. Okay saya menggunakan product daripada Skin Food . Jadi sesiapa nak cuba boleh lah. Harga murah sahaja , basic RM25 and for treatment RM35 ONLY. Meh kita usha meh :D
haa ini lah barang facial saya guna , jom lah datang :D amatlah dialu-alukan . Nak buat rawatan resdung pun boleh . Harga berpatutan . Jangan lupa singgah kay .
okaylah sampai sini saja . Cerita baru ada nanti saya update lagi :) Ada rezeki satu hari nanti saya bukak kedai . Haha doakan kay ! bye bye :D

3 Jul 2012

Situasi Baru Hadapinya Anis !

Hello korang :D Malam ni tiba-tiba rajin nak update blog aku yang berhabuk ni. Uhukss uhuks. Okay elok-elok rajin nak menaip ni meh nak cerita macam mana keadaan aku masuk sekolah baru SMK DABB bulan Januari dulu. Malam tu aku dah ready semua barang sekolah daripada tudung baru, baju baru , beg baru , kasut baru semuanyalah nak cantik untuk masuk ke sekolah baru. Haha memang tahun 2012 ni semuanya nak baru! Perasaan pulak ada rasa tak sabar, gementar , takut pun ada jugak -.- Tapi kuatkan diri jugak kalau tak takkan nak duduk rumah je . Pagi-pagi bangun siap mama hantar pergi sekolah and aku jalan dengan cousin aku umur form 2 . (Nasib baik ada cousin kan). Masuk sekolah mak aihh aku nak pergi mana ni? okay okay pergi pejabat    aku nervous dengan taktahu kelas, nak buat apa memang terasa nak nangis sikit (tapi tak nangis kay) masuk lah pejabat tanya seorang guru atau kerani pun taktahu lah masing masing busy tak nampak pun aku yang tengah berdiri tercegat terpaku terpatung membeku kat situ . Aku pun tanya sambil bagi fail saya masuk kelas mana ya?Orang tu jawab ehh form 4 ke , form 4 kena masuk dewan dulu. (Hampeh betul aku nervous gila kot) aku pun ambil balik fail dan teruskan perjalanan menuju ke dewan sekolah. Dah masuk ada pulak perhimpunan rasmi. Aku terpaksa berpisah dengan cousin aku ohh tidak macam mana ni? mana form 4? cousin aku cakap pergi lah sana yang nametag kuning tu form 4. Okay tabahkan hati teruskan perjalanan lagi pergi kat tempat budak nametag kuning duduk diam dan ada budak langgar . (Aduii kenapa nak langgar langgar pulak ni) memang tak reti minta maaf. Okay usha budak muka baik dan tak garang " ni form 4 ke?" yelah ni budak baru ke ? (memang budak lama pegang fail) beratur je sini. Aku tengok budak form 4 masing masing tanya result PMR . Hmm aku rindu BEE KAY . Kalau aku kat sana mesti aku pun tengah tanya result dorang kan . Macam biasa aku banyak berdiam diri terpaku membeku membisu memandang sekeliling mana satu yang akan jadi kawan baik aku macam SOLEH, JIEHA , RIA and ALYS . Hmm tibanya waktu form 4 kena tinggal kat dewan ada taklimat. Ohh tidak kenapa form 4 ? Rupanya diorang semua belum ada kelas heyy samalah dengan aku . (gelabah je) dengar dengar ada aliran sains , account , art. Setelah difikirkan aku ambil keputusan untuk ambil kelas art saja.Aku satu kelas dengan budak yang first kenal dengan aku. Lama lama aku rapat dengan orang ni orang tu sampai ada jiran sendiri pun boleh tak kenal =.= Okay aku happy dengan keadaan ni sekarang. Walaupun kawat tak setanding BEE KAY. Mungkin aku boleh bawa nama BEE KAY kat sini . Hah ! lagi satu nak cerita kat sini mereka semua tak pernah dengar nama sekolah menengah perempuan bukit kuda . Kadang kadang aku pun tergelak tengok muka kawan kawan baru aku yang cuba faham nama bekas sekolah aku. Haha okay lah sekarang dah 6 bulan lebih aku kat sekolah ni. Korang doakan aku kay untuk dapat member sporting , baik , open minded and untuk aku sesuaikan diri kat sini . Thank you :))